Otvorený list ministerke kultúry SR Ľubici Laššákovej

17. mája 2019 - Výzvy

Vážená pani ministerka kultúry Ľubica Laššáková,

dovoľte nám vyjadriť podporu Vášmu rozhodnutiu nefinancovať v rámci dotačného programu Ministerstva kultúry SR pre oblasť kultúry znevýhodnených skupín obyvateľstva politické aktivity LGBTI+ organizácií, ktoré vyvolávajú v spoločnosti zbytočné napätie.

Sme presvedčení, že osoby pociťujúce príťažlivosť k rovnakému pohlaviu sú v našej spoločnosti rovnocenné a nepatria k znevýhodneným skupinám. Naopak existujú mnohé skupiny so zdravotným postihnutím, či skupiny ohrozené chudobou, ktoré potrebujú podporu a pomoc. Sprístupnenie kultúry práve týmto skupinám je prioritnou úlohou dotačného programu. Ešte v roku 2015 podpísalo viac ako 2.400 ľudí pripomienky „Kultúrne granty nepatria inakosti, ale zdravotne postihnutým!” Ďakujeme, že títo občania konečne prestali byť ignorovaní a dostane sa viac financií zdravotne postihnutým.

Dlhoročným paradoxom bolo, že politické ciele LGBTI+ lobby, ako sú adopcie detí pármi rovnakého pohlavia a manželstvá osôb rovnakého pohlavia, ktoré sú proti Ústave SR a našim zákonom boli podporované z peňazí slovenských daňových poplatníkov, ktorí väčšinovo odmietajú politické požiadavky LGBTI+ organizácií. Odmietame, aby štát použil peniaze určené pre zdravotne znevýhodnených na skryté dotovanie politickej kampane a politických programov liberálnych politikov, ktorých organizátori pozývajú a na akcii bežne vystupujú.

Dovoľujeme si na tomto mieste tiež vysloviť nádej, že sa na Vašom ministerstve nájde spôsob, ako podporovať zachovanie slovenského národa cez podporu pro-rodinnej a pro-manželskej kultúry. Demografické vymieranie národa spôsobené nedostatočnou pôrodnosťou nás už čoskoro začne dobiehať svojimi zásadnými dopadmi. Tieto dopady budeme ako krajina ťažko niesť nielen v ekonomickej rovine, ale aj v ťažkej dostupnosti sociálnych služieb, zdravotnej starostlivosti, vo vzdelávaní a pod. Je načase, aby štát aj kampaňami podporoval budovanie hodnôt a kultúry, ktorá bude viesť k jeho zachovaniu.

Vážená pani ministerka,

dnešná doba potrebuje múdre rozhodnutia, ktoré budú viesť k spájaniu a odpolarizovaniu spoločnosti. Ďakujeme Vám, že ste jedno také urobili a veríme, že v ňom vytrváte.

S úctou

Tomáš Kováčik, Asociácia za život a rodinu

Anton Chromík, Aliancia za rodinu

Andrej Ralbovský, Nadácia Slovakia Christiana

Stanislav Gunčaga, Asociácia otca mamu deťom

Patrik Daniška, Inštitút pre ľudské práva a rodinnú politiku, o.z.

Robert Mátéffy, INŠTITÚT LEVA XIII.

Antónia Stiffelová, Aliancia za rodinu

Juraj Šúst, Spoločenstvo Ladislava Hanusa

22 thoughts on “Otvorený list ministerke kultúry SR Ľubici Laššákovej

Juraj Vlk

Jedno mála Vašich rozhodnutí, pani ministerka, ktoré si vážim

Martina Ledecká

Podporujem a ďakujem

sd

Vytrvajte a buďte oddvážna aj naďalej. Plne Vás podporujem.

Martin Rumpel

Marián Lukáč

Ondrej Miliczki

Podporujem toto vaše rozhodnutie.

Petra

Podporijem

Anna

Podporujem.

Dominika Ondrekova

Jozef

Anonym

Podpora

PaedDr. Helena Husárová

Podpora ministerky kultúry SR
Krajská organizácia Banskobystrického kraja podporuje a súhlasí s rozhodnutím pani ministerky Ľubici Laššákovej s rozdeľovaním finančných prostriedkov v rámci dotačného programu.
My sme v minulosti tiež žiadali granty z Ministerstva kultúry SR na Festival Vansovej Lomnička a pán minister nám nedal nič a nerobili sme z toho cirkus. Netreba hneď odvolávať ľudí, ktorí sa rozumejú problematike, sú ľudskí a spravodlivo sa snažia pomáhať , aj keď sa to nedá vždy. Všetko sa odvíja od financií.
Naša organizácia nikdy neútočila na LGBT a komunitu rešpektujeme, ich inakosť. Dnešná ťažká doba si vyžaduje múdre a ľudské rozhodnutia, ktoré povedú k spájaniu ľudí v našej spoločnosti pro – rodinnej a pro – manželskej kultúry.
Ďakujeme Vám za spravodlivé rozhodnutia a vždy majte na pamäti, že Slovensko nie je len Bratislava. My ženy KO ÚŽS stojíme za Vami.
PaedDr. Helena Husárová, predsedníčka KO ÚŽS Banskobystrického kraja

Andrej

Marta

ĎĎakujem za múdre a odvážne rozhodnutie

Oto Fuchs

Murínová Katarína

Mgr. ĽubicaIllová

Vďaka za Vaše rozhodnutie, treba chrániť našu kultúru a generácie

Peter

Podporujem tento krok Min. kultury a pani ministerky

Olga Pikulová

Vďaka za takéto rozhodnutie

Reply

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.